Liverpool stoort zich aan burgemeester: 'Gebrek aan bewijs'

30 april 2020, 19:29

Liverpool stoort zich aan uitlatingen van burgemeester Joe Anderson. Volgens de burgervader is het beter dat de Premier League wordt beëindigd. Hij verwacht chaos als de bal weer rolt in Engeland. In een statement reageert Liverpool verbolgen.

"De competitie beëindigen is volgens mij het beste", zegt Anderson tegen de BBC. "Ook als wedstrijden achter gesloten deuren worden gespeeld, zullen fans zich rondom Anfield en in de stad verzamelen. Voor autoriteiten wordt het dan bijna onmogelijk om te zorgen voor social distancing. Liverpool verdient de titel, maar het gaat nu om de gezondheid en veiligheid van mensen. Voetbal komt op de tweede plaats."

Liverpool

Een deel van de uitspraken zijn Liverpool in het verkeerde keelgat geschoten. 'Als club zijn we teleurgesteld in de opmerkingen van burgemeester Joe Anderson in een interview', laten The Reds weten in een verklaring. 'Naast een gebrek aan bewijs om zijn beweringen te ondersteunen, wijzen wij ook op de recente discussies met Anderson over de mogelijk om te voetballen achter gesloten deuren. Daarin werd geconcludeerd dat het belangrijk is de belanghebbende partijen blijven samenwerken. (...) Er is regelmatig contact met de burgemeester, we hopen dat we onze gesprekken worden voortgezet.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen