Lyon overweegt schadevergoeding te eisen voor einde seizoen

30 april 2020, 20:03

Olympique Lyon overweegt juridische stappen. Dat communiceert de club nadat de huidige Ligue 1-stand officieel als eindstand is vastgesteld. Volgens de verklaring gaat dat Lyon tientallen miljoenen euro's kosten. De werkgever van Memphis Depay en Kenny Tete had zelf een andere oplossing voor ogen.

Na de mededeling van competitieorganisator LFP is nog niet helemaal duidelijk wat er met de twee Europa League-tickets gebeurt die anders via de Coupe de France en de Coupe de la Ligue verdeeld worden. In de Coupe de la Ligue stond Lyon in de finale tegen Paris Saint-Germain. Op basis van de ranglijst maakt Lyon als nummer zeven sowieso geen aanspraak op Europees voetbal.

Lees meer: PSG krijgt titel

Daarom dat Lyon ook liever een andere oplossing had gezien. Les Gones pleitten voor play-offs, zodra er in Frankrijk weer gevoetbald mocht worden. Volgens Lyon werd dit ondersteund door andere clubs en was dit ook voor commerciële partijen interessant geweest. Echter is vandaag (donderdag) anders bepaald en overweegt Lyon een schadevergoeding te eisen. 'Aangezien de schade voor de club tientallen miljoenen euro's zal bedragen', staat in het statement, dat ook jurisprudentie in andere sporten aanstipt.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen