"Frankrijk laat zien dat KNVB ander besluit had kunnen maken"

30 april 2020, 20:40

Het besluit voor de Ligue 1 maakt de zaak van SC Cambuur en De Graafschap niet gelijk sterker. De Fransen kozen vandaag (donderdag) wel voor een promotie/degradatie-regeling. Op basis van de ranglijst degraderen de onderste twee ploegen en promoveren er evenzoveel vanuit de Ligue 2. Van zo'n oplossing droomden Cambuur en De Graafschap ook.

Cambuur en De Graafschap hopen met hun advocaat Dolf Segaar alsnog een plek in de Eredvisie af te kunnen dwingen. Het Franse besluit betekent niet gelijk een sterkere zaak voor de beide Nederlandse clubs. "Niet per se", aldus Segaar tegen het Algemeen Dagblad. "De KNVB heeft uiteindelijk een verenigingsrechtelijke beslissing genomen. Dit soort besluiten moet je beoordelen op de reglementen van de voetbalbonden. Frankrijk laat wel zien dat de KNVB ook een andere beslissing had kunnen maken."

Allereerst via de ledenvergadering en anders middels een kort geding, willen de Eerste Divisie-clubs promoveren. Het kort geding zal zich voornamelijk richten op het besluitvormingsproces. "Dat is niet gegaan zoals de statuten en reglementen van de KNVB voorschrijven. Bovendien valt er op de besluitvorming zelf het een en ander aan te merken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen