'KKD laat onderzoek doen naar Eredivisie met 20 clubs'

30 april 2020, 21:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Eerste Divisie staat wél open voor een Eredivisie met twintig clubs. Clubs hebben de Coöperatie Eerste Divisie (CED) toestemming gegeven onderzoek te doen naar wat voor gevolgen dit heeft voor de eigen competitie. Een tijdelijke uitbreiding van de Eredivisie met SC Cambuur en De Graafschap zou betekenen dat een niveau lager achttien clubs actief zijn.

Het plan voor twintig clubs in de Eredivisie werd bij voorbaat al afgeschoten door de KNVB. Eén van de argumenten die de bond gaf was dat er in de Eerste Divisie geen draagvlak zou zijn. Gisteren (woensdag) tijdens een call tussen Eerste Divisie-bestuurders bleek wat anders, schrijft Voetbal International. Men staat wel degelijk open voor een versterkte Eredivisie.

VI meldt dat de eerstedivisionisten unaniem besloten dat de CED mag uitzoeken wat dit betekent voor de eigen competitie. Daarbij werd één harde voorwaarde gesteld: er zal een goed financieel reddingsplan moeten komen voor de Eerste Divisie. De onderzoeksopdracht komt in handen van CED-directeur Marc Boele. Hij moet onderzoeken of een Eredivisie met twintig clubs alsnog haalbaar is, waarmee de kansen op promotie van Cambuur en De Graafschap alsnog kunnen toenemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen