Levchenko: "Wij willen ook weten hoe clubs met hun geld omgaan"

30 april 2020, 23:22

Spelersvakbonden VVCS en ProProf hebben vandaag (donderdag) overleg gehad met de Federatie van Betaald Voetbal Organisaties (FBO). Hierin werden loonsverlagingen in het Nederlands betaald voetbal besproken. Het onderhoud bood voldoende aanleiding voor een vervolg. 

Als voorzitter van de VVCS schoof Evgeniy Levchenko aan. Hij toont begrip voor de problemen die clubs ondervinden, maar gaat niet zomaar akkoord met loonoffers. "Daarbij vind ik ook dat we niet individueel iets moeten gaan schreeuwen. Het gaat veel makkelijker als we collectief iets afspreken. Voordat wij met iets instemmen, willen we ook weten hoe clubs met hun geld omgaan", zegt Levchenko tegen het Eindhovens Dagblad. "Stel spelers leveren geld in en daarna wordt er ineens snel weer een inkomende transfer gedaan en een speler gekocht? Hoe moet je dat allemaal zien, kan dat zomaar? Als we dit snel willen regelen, moet er in ieder geval geen chaos worden gecreëerd."

Ook sprak Levchenko deze week met Toon Gerbrands. De PSV-directeur kondigde binnen de Eindhovense directie al salarisverlagingen aan en besprak dit ook met de spelersgroep. Levchenko vond dat Gerbrands voor zijn beurt sprak. "Ik heb Toon gesproken en we hebben begrip voor elkaar. Zelf denk ik nog steeds dat het effectiever is om dit via de FBO te laten verlopen. We praten volgende week verder met de FBO."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen