Grote Eredivisie-clubs vandaag om virtuele tafel over steunpakket

1 mei 2020, 07:40

Een week nadat de KNVB besloot hoe de Eredivisie moest eindigen, vindt er een topoverleg plaats tussen Eredivisie-clubs. Volgens het Algemeen Dagblad gaan de grote clubs digitaal om tafel om te spreken over de haalbaarheid van een steunpakket.

Volgens algemeen directeur Eric Gudde kan er in de Nederlandse voetbalwereld een flink verlies van 400 miljoen euro worden verwacht. "De regering wil logischerwijs ook weten: wat doet de sector zelf?", zei Gudde eerder al. "Helpen clubs elkaar onderling met een solidariteitsfonds? Leveren spelers en trainers salaris in?" Dat zijn dingen die vrijdag aan bod zullen komen bij het overleg tussen de topclubs.

Het is de bedoeling dat de grote clubs samen met de leiding van de Eredivisie CV een stap zetten naar een breed steunpakket. Steun uit Den Haag kan zeer wenselijk zijn voor de voetbalwereld. De KNVB gaf vorige week al aan dat clubs die Europa in gaan 'een zware morele verplichting' hebben om de andere clubs te laten delen in de opbrengsten. Hoe dat er precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen