Boele: "Niet mijn doel om de clubs naar Eredivisie te brengen"

1 mei 2020, 07:58

Donderdag kwam er opmerkelijk nieuws naar buiten vanuit de Eerste Divisie. Die competitie staat namelijk toch niet negatief tegenover een competitie met achttien clubs, wat zou betekenen dat SC Cambuur en De Graafschap zich mogelijk alsnog in de Eredivisie kunnen melden. Marc Boele, directeur van de Coöperatie Eerste Divisie (CED), geeft tekst en uitleg.

Het CED heeft gevraagd om de haalbaarheid van een eventuele inkrimping te onderzoeken. Voor Boele lijkt het in ieder geval een goede mogelijkheid. "De hoofddoelstelling is dat we in juli 2021 nog steeds een bedrijfstak hebben die overeind staat, met 34 betaald voetbalorganisaties. Daar gaat het om. Daartoe moeten we alle mogelijkheden onderzoeken. Er zijn geen taboes", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Boele denkt dat het interessant kan zijn voor de Eerste Divisie om met twee clubs minder verder te gaan. "Het is niet mijn doel om Cambuur en De Graafschap koste wat kost naar de Eredivisie te brengen. Ik ben er voor de Keuken Kampioen Divisie. Dat weten die clubs ook. Maar mijn doel is om de schade voor de bedrijfstak en de Keuken Kampioen Divisie in het bijzonder zo klein mogelijk te houden. Want dat die schade er is, staat buiten kijf."

Lees ook: 'Eerste Divisie laat onderzoek doen naar Eredivisie met 20 clubs'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen