Ten Hag kritisch op schema's: "Er wordt roofbouw gepleegd"

1 mei 2020, 09:08

Door de coronacrisis ligt het voetbal lange tijd stil en dat kan volgens Erik ten Hag wel een goed moment zijn om kritisch naar de voetbalkalender te kijken. Die is de afgelopen jaren namelijk steeds voller geworden, weet de trainer van Ajax. Minder duels afwerken zou volgens hem beter zijn.

Ten Hag steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. "Er wordt roofbouw gepleegd. De ene competitie is nog bezig of de volgende wordt alweer opgestart. Dat heeft zware fysieke en mentale gevolgen. Die jongens staan continu onder hoogspanning", vertelt de trainer aan Voetbal International. "Wij gaan niet over de voetbalkalender. Het enige wat wij kunnen doen, is met goede argumenten aangeven dat dit zo niet langer kan. Het belangrijkste argument? Iedereen wil goed voetbal zien. De beste spelers tegen elkaar, in de beste omstandigheden. Dat kan niet als we ze overvragen. Zo moeilijk is het niet. Niemand zit te wachten op een EK-kwalificatiewedstrijd tussen Duitsland en Faerøer. Een uitbreiding van het EK? De uitkomst van de poulefase kun je op voorhand al invullen."

Ten Hag zou het een goed idee vinden als er wereldwijd één lijn wordt getrokken wat betreft de voetbalkalender. "Er zullen wedstrijden moeten worden geschrapt, we vragen nu echt te veel. Een van de uitgangspunten van Fair Play is dat iedereen gelijk aan de start staat. Dat is nu allang niet meer het geval. Voetballers zijn gebruiksvoorwerpen geworden, die altijd maar moeten leveren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen