Transferweekje: Camavinga, Upamecano en talenten NEC

2 mei 2020, 12:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Terwijl de wereld in de ban is van het coronavirus, draait op de achtergrond de geruchtenmachine verder. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Tegenvaller Real

De beëindigde Ligue 1 is indirect een kleine tegenvaller voor Real Madrid. Het kan betekenen dat de Koninklijke de komst van toptalent Eduardo Camavinga (17, foto) even moet parkeren. Dat vermoeden hebben de Madrileense sportkranten. Door het Franse besluit gaat Camavinga's club Stade Rennes voor het eerst in de historie de Champions League in. Dat unieke avontuur willen speler en club met elkaar beleven. Rennes heeft de Madrileense miljoenen door het bereiken van het miljardenbal niet meteen nodig en zou Camavinga een 'gentleman's agreement' hebben gesloten. Het lijkt echter alleen maar uitstel te betekenen, want dat de Franse Angolees ooit voor Real tekent, staat voor Marca wel vast.

{image[340677][right-half][]}Busquets moet vlieguren maken in La Liga

Stiekem hoopte Oriol Busquets op een kans in het eerste van FC Barcelona, maar dat zit er voorlopig nog niet in. Volgens Marca is Barcelona van plan om de controlerende middenvelder komend seizoen bij een competitiegenoot in La Liga te stellen, zodat hij meer ervaring kan opdoen op het hoogste niveau. De 21-jarige middenvelder droeg afgelopen seizoen het tenue van FC Twente, waar hij tevens als centrale verdediger speelde. Busquets heeft twee officiële wedstrijden afgewerkt in het eerste elftal van de topclub en daar zal het voorlopig waarschijnlijk blijven.

Bayern wil weer toeslaan bij concurrent

RB Leipzig heeft vele pareltjes onder contract staat, met onder meer Timo Werner die in de belangstelling staat van Liverpool. Maar ook aan Dayot Upamecano wordt behoorlijk getrokken. De Franse centrumverdediger was ijzersterk bezig in het shirt van RB Leipzig en is een groot doelwit van Bayern in deze zomer. Volgens BILD is Bayern van plan om zestig miljoen euro op tafel te leggen voor de 21-jarige centrumverdediger. Dat is een fors bedrag, zeker gezien de coronacrisis en het feit dat het contract van de verdediger volgend jaar afloopt. Bayern wil de strijd om de Fransman koste wat kost niet verliezen op de transfermarkt. Arsenal, Tottenham Hotspur en FC Barcelona zitten op het vinkentouw.

{image[333912][right-half][]}NEC kan weer vangen

De talentenopleidingsfabriek van NEC heeft de laatste jaren behoorlijk gedraaid. Alireza Jahanbakhsh, Anthony Limbombe, Arnaut Groeneveld, Jay-Roy Grot en ook Ferdi Kadioglu (van hem kreeg NEC deze week eindelijk de beloofde ruim zeven ton) werden de laatste jaren voor grote bedragen verkocht. Geld waarmee NEC kon overleven en mooie dingen kon doen, maar overleven wordt de komende tijd opnieuw het devies en wederom staan er mogelijke (miljoenen)transfers op de rol: [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366357/nec-kan-miljoenen-voor-musaba-financieel-goed-gebruiken/,_blank,nadat er eerder concrete interesse was voor Anthony Musaba] mag ook Jonathan Okita (24) zich verheugen op belangstelling. Zaakwaarnemer Shallon Nkeshimana heeft tegenover RMC Sport bevestigd dat er interesse is vanuit de Serie A. Dat zou gaan om FC Nantes en aangezien Okita een doorlopend contract heeft bij NEC, kunnen de Nijmegenaren mogelijk weer een leuk bedrag vragen. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365774/future-xi-elf-eerste-divisie-talenten-om-in-de-gaten-te-houden/,_blank,Met Bart de Rooij (18), Dirk Proper (18) en Ole Romeny (19)] lopen er nog meer ruwe diamanten rond in Nijmegen, waar [a,https://www.gelderlander.nl/nec/zuinigheid-helpt-nec-stuk-op-weg-in-coronacrisis~a464e057/,_blank,zeventien (!) spelers] een aflopend contract hebben. Komend jaar ziet de selectie er dus totaal anders uit.

VVV-Verdediging

Wat gaat er gebeuren met de achterhoede van VVV-Venlo? Roel Janssen stapte reeds transfervrij over naar Fortuna Sittard, terwijl de huurperiode van Roy Gelmi afloopt. Voor de back Tobias Pachonik is [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366719/psv-en-feyenoord-geinteresseerd-in-vvv-er-pachonik/,_blank,serieuze belangstelling vanuit PSV, Feyenoord en VfB Stuttgart]. Dat betekent een flinke leegloop in de achterste linie van de Venlonaren, van wie voormalig doelman Hans de Koning – [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366673/de-koning-maakt-indruk-stevige-basis-voor-nieuw-seizoen/,_blank,hij tekende deze week juist bij] – het juist weer op de rit had gekregen. Door de coronacrisis moet [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366690/vvv-moet-door-coronacrisis-flink-terug-in-salariskosten/,_blank,VVV terug in de loonuitgaven], dus vervangers halen zal niet meteen makkelijker worden. De naar Crotone vertrokken Moreno Rutten staat volgens De Limburger in elk geval op het lijstje, zeker omdat hij in Italië amper aan de bak komt. Maar er zal meer moeten gebeuren om de achterhoede weer op orde te krijgen, ook omdat aanwinst Guus Hupperts zeker niet achterin zal spelen.

{image[340678][right-half][]}Zuid-Afrikaanse talenten op weg naar Ajax-vertrek

De kans lijkt klein dat Dean Solomons en Leo Thethani ook komend seizoen nog bij Ajax spelen. De twee Zuid-Afrikaanse talenten zijn hard op weg naar een vertrek, heeft zaakwaarnemer Jerome McCarthy laten weten aan Kick-Off. De agent van beide spelers schemert met interesse van buitenlandse clubs. Voor Solomons, een 21-jarige verdediger, bestaat interesse van het Zwitserse Grasshoppers. Hij beschikt in Amsterdam, waar hij niet verder kwam dan Jong Ajax, over een aflopend contract. De 21-jarige Thethani, die meestal als rechtsbuiten speelt, staat naar verluidt in de belangstelling van AC Milan. Het is echter niet uitgesloten dat Ajax hem een nieuw contract gaat aanbieden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen