Maaskant: "Door allerlei kanalen benaderd door Ajax"

2 mei 2020, 15:35

Robert Maaskant kreeg meerdere aanbiedingen van Ajax om FC Twente in 2010 van de titel te houden. Maaskant stond aan het roer bij NAC Breda, de club waartegen Twente exact tien jaar geleden de titel veroverde. "Door allerlei kanalen werden we benaderd door Ajax, want zij hadden er natuurlijk een groot belang bij", blikt Maaskant terug.

"Spelers bellen elkaar en iedereen polst elkaar, maar wij waren daar helemaal niet mee bezig. Wij waren bezig met een seizoensafsluiting en in een stadion met 20.000 man wil je gewoon een wedstrijd winnen. Als men mij vraagt, en tegen wie je dan ook speelt, wat wij gaan doen; dan spelen we voor de winst", vertelt Maaskant aan Radio Oost. "Ik denk dat FC Twente best nerveus was, want wij waren niet een ploeg die makkelijk te verslaan was in eigen huis."

McClaren: "Ik heb er spijt van dat ik niet bij Twente ben gebleven"

Maaskant vond de landstitel van Twente terecht, maar hield aan nare nasmaak over aan de nasleep die het kampioenschap had in Enschede. "Als je er dan achterkomt wat het allemaal gekost heeft voor de club, dan blijft die smaak bij mij toch wel een beetje hangen." Ook gedroeg Twente zich volgens Maaskant arrogant in die tijd. Hij neemt de transfer van Ronnie Stam als voorbeeld. "Ze hadden een hele transferperiode lang aan kunnen kloppen bij NAC, maar vervolgens doen ze dat met het mes op de keel in de laatste uren van de transfermarkt. Ik vind FC Twente een club die daarboven moet staan en daar had ik wel moeite mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen