Stam: "Idealiter blijft Kökçü nog in Nederland voetballen"

2 mei 2020, 16:04

Als Jaap Stam in de schoenen van Orkun Kökçu zou staan, bleef hij nog in Nederland spelen. De negentienjarige middenvelder van Feyenoord wordt in verband gebracht met een transfer naar Arsenal. "Idealiter blijft hij nog in Nederland voetballen, om nog meer te wennen aan drie wedstrijden per week spelen", vindt Stam.

"Hij zal zich moeten aanpassen, want Arsenal en de Premier League is een groot verschil met de Nederlandse competitie. Het tempo, de kwaliteit en intensiteit ligt een stuk hoger", licht de oud-trainer van Feyenoord toe aan Goal.com. "Maar hij heeft het vermogen. Hij bezit het karakter om te willen verbeteren. Hij is nooit tevreden met zichzelf."

Onder Stam en later Dick Advocaat groeide Kökçu bij Feyenoord uit tot een steeds belangrijkere kracht. "Toen ik bij Feyenoord kwam, speelde hij niet veel omdat iedereen hem te jong vond. Ik liet hem de meeste wedstrijden spelen en had vertrouwen in hem. Nu bewijst hij zichzelf en is hij een van de beste middenvelders die in Nederland rondloopt. Hij heeft zeker de kwaliteiten om de stap naar de Premier League te maken. Hij beschikt over creativiteit, scorend-, uithoudings-, en loopvermogen. Het enige waar hij aan moet werken, is het defensieve deel van zijn spel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen