Stickeractie SC Cambuur: club rekent zeker op halve ton

2 mei 2020, 16:50   Bijgewerkt: 2 mei 2020, 17:37

De stickeractie van SC Cambuur loopt als een tierelier. Duizenden supporters melden zich met hun auto in het stadion om geld te doneren. Cambuur verwacht in elk geval een halve ton over te houden aan de actie. Het geld kan de club gebruiken in hun juridische strijd om alsnog te promoveren naar de Eredivisie.

"Het is hartverwarmend en hartverscheurend tegelijk", zegt financieel directeur Gerald van den Belt tegen het Algemeen Dagblad. "Zojuist sprak ik een man die zijn excuses aanbood. Hij kon maar vijf euro doneren omdat hij in de schuldsanering zat. Zo'n man leeft dus van een paar tientjes per week, maar geeft daarvan een substantieel deel aan Cambuur. Dat zegt alles over hoe Leeuwarden momenteel met ons meeleeft."

Lees ook: Cambuur en De Graafschap volgende week in rechtbank

Volgens Van den Belt is het uniek wat er vandaag en gisteren in Leeuwarden is gebeurd. De actie zorgde voor files in de stad. "We hebben hier weleens 7.500 supporters op de laatste training gehad voor de derby tegen sc Heerenveen. Dat was ook heel bijzonder, maar wat we nu meemaken is echt ongekend. Wat je hier ziet is clubliefde."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen