PEC-voorzitter komt terug op teksten over ouderen in stadion

2 mei 2020, 21:06

"Misschien moet je mensen boven de 70 in het stadion weigeren", zei PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser vrijdag in Voetbal International. De preses zag het als serieuze optie om mensen boven de zeventig jaar te weigeren, om het voetbal in een anderhalvemetersamenleving mogelijk te maken. Een dag later is hij teruggekomen op die teksten.

Het verhaal zit anders in elkaar, geeft de 68-jarige preses aan tegenover RTV Oost. "Kennelijk denken mensen dat we iedereen boven de zeventig uit het stadion willen verbannen", laat Visser weten. "Nou, verre van dat. We willen juist specifieke ruimte voor hen creëren in het stadion, omdat ze misschien toch wat meer afstand moeten houden tot de jongeren."

Onlangs is het onderwerp al besproken tijdens een brainstormsessie bij PEC Zwolle. "In de brainstormsessie kwam het idee om dat vak te gebruiken voor de meer kwetsbare groep in onze samenleving. Het voordeel van een uitvak is dat het een aparte ingang heeft en echt afgeschermd is van de rest van het stadion", zegt Visser. Het is een mogelijkheid dat als er weer gespeeld gaat worden, het stadion slechts voor een kwart gevuld mag zijn met fans. "Als we dan de ouderen apart houden, mogen we de rest van het stadion misschien wel voor de helft of voor driekwart vullen."

Lees ook: "Misschien moet je mensen boven de 70 in het stadion weigeren"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen