SC Cambuur haalt met speciale actie 45.000 euro op

2 mei 2020, 20:47

Grote tevredenheid bij SC Cambuur, dat kan terugkijken op een zeer goed verlopen stickeractie. Fans konden tegen een vrijwillige bijdrage een sticker op de auto laten plakken met de tekst 'Cambuur komt eraan!'. De actie werd vrijdag en zaterdag gehouden en heeft 45.000 euro opgeleverd.

Dat bevestigt de club op de eigen website. Supporters konden een geldbedrag doneren aan Cambuur, dat het geld gebruikt in de juridische strijd met de KNVB. De actie sloeg geweldig aan, waardoor er flinke files rondom het stadion kwamen te staan. Cambuur is trots, zegt Henk de Jong. "Dit is niet normaal", laat de coach weten in een reactie. "Dit is Cambuur. We laten ons niet kisten. Dit is voor ons zo'n ontzettende steun. We hebben vorige week een klap gehad, maar die is helemaal weg. Ik hoop dat ze in Zeist hun verstand gebruiken. Deze club hoort in de Eredivisie."

'De steun die we hebben mogen ervaren en de saamhorigheid die we hebben gevoeld zijn werkelijk hartverwarmend en onvergetelijk', schrijft de club. 'Van een jonge supporters die zijn spaarpot kwam brengen tot een tot een man die zich verontschuldigde voor zijn donatie omdat hij in de schuldsanering zit. Heel Leeuwarden is in opstand gekomen tegen onrechtvaardigheid en opgekomen voor onze gezamenlijke trots. Wat er volgende week ook gaat gebeuren: dit pakken ze ons nooit meer af en deze saamhorigheid is sterker dan welke storm dan ook.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen