Besluit beëindigen Pro League laat langer op zich wachten

3 mei 2020, 18:03

Een beslissing over het al dan niet stopzetten van de Belgische Pro League laat nog even op zich wachten. De stemming over het beëindigen van de competitie is voor de vierde keer uitgesteld. De Algemene Vergadering die voor maandag op het programma stond, is verplaatst naar vrijdag 15 mei.

Het is inmiddels een maand geleden dat de raad van de Pro League aankondigde een punt achter het huidige seizoen te willen zetten. Daarmee leek de Pro League de eerste Europese competitie te worden die door de coronacrisis vroegtijdig zou worden beëindigd. In tegenstelling tot in bijvoorbeeld Nederland en Frankrijk is er in België echter nog geen knoop doorgehakt.

De knoop wordt waarschijnlijk pas doorgehakt als de Belgische veiligheidsraad een beslissing heeft genomen over hoe het verder moet met het sportevenementen. Bij een voortijdige stopzetting van de competitie moeten namelijk televisiegelden namelijk worden terugbetaald. Als er sprake is van overmacht, dan hoeven de clubs niks terug te betalen. Een ander voordeel van het uitstellen van de vergadering is dat het BAS op 15 mei een beslissing heeft genomen over de licenties van een aantal profclubs, waaronder Standard Luik.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen