Eenhoorn: "Ook wij waren voorstander van twintig clubs"

3 mei 2020, 21:07   Bijgewerkt: 3 mei 2020, 21:32

Een Eredivisie met twintig clubs, AZ-directeur Robert Eenhoorn zag het wel zitten. De KNVB wilde daar echter niet aan beginnen, dus konden clubs tijdens de historische vergadering alleen voor óf tegen promotie/degradatie stemmen. Als er een derde keuzemogelijkheid was geweest, dan was AZ daarvoor gegaan.

Dat vertelt Eenhoorn zondag bij NOS Studio Sport.  "Ook wij waren wel voorstander van twintig clubs", aldus de algemeen directeur van de Alkmaarders. "Dan had je oog gehad voor de onderkant van de Eredivisie en de bovenkant van de Eerste Divisie. Natuurlijk is het lastig om het in het programma te verwerken, maar tijdens de call werd gezegd dat het nagenoeg onmogelijk was. Dan denk ik: het is niet onmogelijk."

Eerder noemde Hans Nijland, oud-directeur van FC Groningen, een Eredivisie met twintig clubs 'de meest eerlijke oplossing'. SC Cambuur en De Graafschap zijn de clubs die door het KNVB-besluit zijn benadeeld. Zij proberen nu alsnog promotie af te dwingen. In de rechtbank van Utrecht staan de clubs op 8 mei tegenover de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen