'Belangenorganisaties betaald voetbal 14 mei om tafel'

3 mei 2020, 23:15

Alle belangenorganisaties in het Nederlands betaald voetbal komen waarschijnlijk op donderdag 14 mei samen, schrijft het Algemeen Dagblad. Rob Jansen (links op foto) is de initiatiefnemer van het topoverleg. Hij sprak vorige week de wens uit om met de diverse partijen om tafel te gaan.

Tijdens het overleg zal gesproken worden over de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de voetbalbranche. Onder meer de begrotingen, salarissen en 'fees' voor makelaars komen aan bod. De vergadering is niet bedoeld om het te hebben over de afwikkeling van het seizoen, waar veel om te doen is.

Meerdere partijen nemen op 14 mei deel aan aan het overleg. Allereerst Pro Agent, de belangenorganisatie voor spelersmakelaars. Daar is Jansen voorzitter van. Ook trainersvakbond Coaches Betaald Voetbal (CBV), spelersvakbond ProProf, Federatie van Betaald Voetbal Organisaties (FBO) sluiten aan. Spelersvakbond VVCS heeft als enige nog niet toegezegd te zullen deelnemen aan het overleg. KNVB-directeur Eric Gudde zal tijdens de vergadering een coördinerende rol op zich nemen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen