Advocaat hoopt dat Berghuis blijft en is niet bang voor corona

4 mei 2020, 15:43

Feyenoord zette vorige week alweer de eerste stappen op het trainingsveld. Goed nieuws voor de club en de selectie. Ook trainer Dick Advocaat, die onlangs zijn contract met een jaar verlengde, is blij dat het voetbal langzaam maar zeker de draad op kan pakken.

De 72-jarige coach heeft geen angst voor het virus, vertelt hij aan RTV Rijnmond. "We zitten een situatie wat voor iedereen heel moeilijk is. Daar zullen we toch doorheen moeten komen. Ik ben niet bang, maar wel voorzichtig", aldus de trainer. Twee weken geleden verlengde Advocaat zijn contract. Er is gesproken over wat er in de zomer allemaal mogelijk is qua versterkingen. "Voor de coronacrisis heb ik wel om garanties gevraagd. Dat is nu anders geworden. Ondanks dat hebben we grotendeels dezelfde groep als vorig jaar. Die hebben het heel behoorlijk gedaan, mag je wel zeggen. Het is nu mei, dus we hebben nog wel even de tijd om te kijken hoe we de groep kunnen versterken."

Wat ook belangrijk is voor Feyenoord, is dat Steven Berghuis voor de ploeg behouden blijft. Advocaat hoopt van harte dat de buitenspeler, die aanvoerder is, niet vertrekt. "Laten we allemaal hopen dat Steven Berghuis bij Feyenoord blijft", stelt de oefenmeester over zijn smaakmaker. "Berghuis heeft het fantastisch gedaan in de tweede helft van het seizoen. Hij is een belangrijke speler van het elftal", aldus Advocaat, die een goede relatie heeft met de speler. "Hij is daar heel eerlijk in. Hij hoeft niet weg, maar als er iets interessants komt dan gaat hij erover nadenken. En dat snap ik ook."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen