Baskische bekerfinalisten willen eindstrijd pas spelen met publiek

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

4 mei 2020 – Real Sociedad en Athletic Bilbao hebben een verzoek ingediend om de finale van de Copa del Rey pas te spelen, zodra er weer toeschouwers in de stadions mogen komen. Beide teams zijn akkoord tot op dat moment te wachten en pas dan de Spaanse bekerfinale af te ronden. Vooral vanwege de derby-gevoelens is het een bijzonder duel voor de achterban.

Baskische bekerfinalisten willen eindstrijd pas spelen met publiek

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat hebben ze laten weten in een gezamenlijke verklaring. Vrijdag vergadert de Koninklijke Spaanse Voetbalfederatie (RFEF) over de finale, die in Sevilla gespeeld zou worden op 18 april. Die werd eerst uitgesteld naar een later moment, het is nog onduidelijk wanneer het duel gepland zou moeten worden. Real Sociedad en Athletic vinden dat de finale – de eerste volledige Baskische bekerfinale in Spanje ooit – in elk geval gespeeld moet worden, om officieel een kampioen aan te wijzen.

Athletic ontdeed zich in het bekertoernooi onder andere van FC Barcelona en Granada. Sociedad toonde zich in de halve finale te sterk voor stuntploeg Miranes, dat Sevilla en Villarreal had uitgeschakeld.

Lees ook: Achtergrond: Athletic de Bilbao speelt voetbal met eigen regels

  • Topclub Adv

    Pak 50x of zelfs 100x je inzet als Nederland beide speelhelften wint tegen Gibraltar!

    Wint Nederland beide helften tegen Gibraltar? Dan kun je met één euro vijftig tot honderd euro bijschrijven.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd