Rechtsgang Cambuur en De Graafschap gaat door, ALV uit beeld

4 mei 2020, 20:32   Bijgewerkt: 4 mei 2020, 22:54

De rechtszaak die SC Cambuur en De Graafschap hebben aangespannen tegen de KNVB, gaat zeer waarschijnlijk gewoon door. Hoewel de clubs hoopten dat er via een snelle Algemene Ledenvergadering de stap naar de rechter kon worden voorkomen, voelt de Nederlandse voetbalbond niets voor een versnelling van de gang van zaken. Daardoor blijft de rechtszaak van aanstaande vrijdag staan.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant althans. SC Cambuur en De Graafschap hoopten op een spoedprocedure bij de voetbalbond, dat een ALV had kunnen uitroepen op korte termijn. Omdat men in Zeist gewoon wil wachten tot de eerstvolgende, volgens advocaat Dolf Segaar gepland op 18 juni, gaan de nummers één en twee van de Eerste Divisie naar de rechter om alsnog promotie af te dwingen. De vier clubs die nodig waren voor een snellere proceduren, werden niet gevonden. 

Vrijdag staat de zitting gepland, die anders dan veel kleinere zaken fysiek zal plaatsvinden in Utrecht. Dat is vanwege de grote publieke aandacht die er is voor deze zaak is. Veel kleinere zaken worden telefonisch afgewerkt. De zaak is te volgen via een livestream, al wordt er pas twee weken later uitspraak gedaan door de rechter.

Lees ook: De Jong hoopt dat rechtszaak tegen KNVB niet doorgaat

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen