Xavi: "Messi heeft nog wel vijf à zeven goede jaren voor de boeg"

5 mei 2020, 16:05

Voor Lionel Messi beginnen de jaren langzamerhand te tellen. Het grootste gedeelte van zijn profcarrière heeft de 32-jarige Argentijn wel achter de rug. Desondanks denkt oud-ploeggenoot Xavi dat Messi zijn voetbalpensioen nog wel even uitstelt.  

"Hij heeft nog vijf à zeven goede jaren voor de boeg. Hij zorgt goed voor zichzelf en kan daardoor wel tot zijn 39ste door. Het WK 2022 in Qatar gaat hij zeker spelen", zegt Xavi in een chat op Instagram met Samuel Eto'o. Wat hem betreft krijgt Messi bij Barcelona weer gezelschap van Neymar. "Hij behoort ongetwijfeld tot de topt-vijf of top-drie beste spelers van de wereld. Hij kan het verschil maken. Laten we hopen dat hij terugkeert naar Barcelona."

Het zou kunnen betekenen dat Xavi Messi nog onder zijn hoede krijgt. Ooit wil hij trainer worden van Barcelona. Die kans liet hij dit seizoen al lopen. De Catalanen wilden hem als opvolger van Ernesto Valverde. "Ik had gesprekken met Eric Abidal (technisch directeur, red.) en Oscar Grau (CEO van Barça). Ik kreeg een mooi aanbod, maar dit was niet het juiste moment. Ik heb meer ervaring nodig. Coach worden van Barcelona blijft mijn droom, dat heb ik vaak gezegd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen