Veiligheidsraad België zet tot en met juli streep door voetbal

6 mei 2020, 14:37

Het Belgische voetbalseizoen zit er zo goed als zeker op. Hoewel de beslissing door de Jupiler Pro League telkens wordt uitgesteld wat betreft het voetbalseizoen, heeft de Nationale Veiligheidsraad in België een streep gezet door het profvoetbal tot en met 31 juli. Daardoor kan het huidige seizoen zo goed als zeker niet meer worden afgemaakt. Ruud Vormer kroont zich met Club Brugge dan zo goed als zeker tot kampioen - iets dat eerder officieus al werd gedaan.

De Belgische veiligheidsraad werd door de Belgische competitie gevraagd om een toekomstbeeld en dat is vandaag (woensdag) gegeven. Hoewel onze zuiderburen als een van de eersten besloten om de competitie te stoppen, werd dat besluit nooit officieel bekrachtigd. Meerdere momenten waarop dat had gekund, werden uitgeschoven.

Dat had ook te maken met de financiën en de uitbetaalde tv-gelden. Op het moment dat er in België niet gevoetbald mag worden, hoeven de clubs geen geld terug te betalen aan Telenet. Dat lijkt met deze uitspraak wel te zijn veilig gesteld. Het seizoen vanaf augustus nog hervatten, lijkt een onmogelijke opgave. Er wordt dan ook spoedig uitsluitsel verwacht in België door de Jupiler Pro League.

Lees ook'Problemen in België: zender wil deel tv-gelden terug'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen