Belgische competitie lijkt ten einde, speculatie over bekerfinale

6 mei 2020, 17:47

De Belgische competitie lijkt ten einde. Die voorspelling doet sportjournalist Peter Vandenbempt als volger van het voetbal in België. De Nationale Veiligheidsraad aldaar bepaalde woensdag dat er tot in elk geval 31 juli niet gevoetbald mag worden. "Laten we er maar van uitgaan dat de competitie zal stoppen", aldus de verslaggever van Sporza.

In België wordt nog wel volop gespeculeerd om de bekerfinale tussen Antwerp en Club Brugge. "Op 3 augustus moeten de namen van de ploegen die Europees zullen spelen, doorgegeven worden. Je hebt op zich dus eventueel nog een tweetal dagen om de bekerfinale te spelen", licht Vandenbempt toe op de website van zijn werkgever. "Het is dus mogelijk, al is de vraag of zo'n wedstrijd wel georganiseerd kan worden. Maar je hebt dus wel nog een klein gaatje tussen 31 juli en 3 augustus, al is dat allemaal onder voorbehoud."

Lees meer: veiligheidsraad België zet tot en met juli streep door voetbal

Het Belgische voetbal kampt tegelijkertijd met dezelfde problemen die Nederland heeft. Ook wanneer achter gesloten deuren gespeeld mag worden, zijn de economische gevolgen groot. "We hebben een ander economisch model dan bijvoorbeeld de Premier League. Daar vormen tv-rechten een zeer groot deel van het budget van de clubs. In ons voetbal is dat dertig procent. De inkomsten uit ticketing en horeca vormen ook dertig procent. Als er gedurende een langere periode gevoetbald moet worden zonder toeschouwers of zonder volledige capaciteit, dan kan dat zeer grote gevolgen hebben voor de financiële toestand van de clubs. Zeker als je weet dat bij veel clubs het water al aan de lippen stond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen