Bundesliga schiet over ruim een week weer in gang

6 mei 2020, 21:09   Bijgewerkt: 6 mei 2020, 21:23

De Bundesliga hervat op vrijdag 15 mei met Fortuna Düsseldorf tegen SC Paderborn. Alle 36 Duitse profclubs horen donderdag van competitieorganisator DFL hoe het programma eruit komt te zien. Het voetbal in Duitsland kreeg woensdag groen licht van bondskanselier Angela Merkel.

Per brief heeft de DFL de clubs al wel laten weten dat 15 mei de startdatum wordt. Een week later was ook nog een mogelijkheid. In aanloop naar de hervatting moeten de ploegen eerst een week in quarantaine. In de Bundesliga moeten nog negen speelrondes worden afgewerkt. Sommige teams komen zelfs nog tien keer in actie. Met een voorsprong van vier punten op Borussia Dortmund gaat Bayern München aan de leiding.

Lees ook: Bundesliga gaat vanaf half mei de competitie hervatten

Het besluit in Duitsland roept ook vragen op. Waarom wordt de Bundesliga wel afgemaakt en de Eredivisie niet? "Duitsland wilde het virus vanaf het begin af aan elimineren, wij reduceren", zegt viroloog Ab Osterhaus tegen De Telegraaf. Merkel stelde een strenge lockdown in en er werd ook streng gehandhaafd. Mensen die de maatregelen overtraden, liepen het risico op een boete van 25.000 euro. De oosterburen konden zich ook snel laten testen op het virus. In Duitsland zijn relatief weinig mensen overleden. "Je zou kunnen zeggen dat ze het beter voor elkaar hebben. Daarom kunnen ze in Duitsland een andere risicoanalyse maken dan wij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen