Hele wereld kan debuut Veldwijk in Zuid-Korea live aanschouwen

6 mei 2020, 22:23

De Zuid-Koreaanse competitie staat dit weekend vol in de picture. Achter gesloten deuren gaat het nieuwe seizoen alsnog beginnen. In diverse landen zijn uitzendrechten verkocht en de K-League verzorgt zelf een livestream via YouTube en Twitter. Komende vrijdag kan de hele wereld kijken naar het competitiedebuut van Lars Veldwijk, die het met landskampioen Jeonbuk Hyundai opneemt tegen Suwon Bluewings.

Door een gebrek aan live sport in Zuid-Korea is er veel animo voor voetbal. Ook andere landen - van Hongkong tot Kroatië - hebben de uitzendrechten aangeschaft. De K-League haakt zelf ook aan door de seizoensopener van vrijdag over de hele wereld gratis aan te bieden. Zuid-Korea is het eerste grote land waar de voetbalcompetitie weer gaat beginnen. Het Aziatische land heeft de coronapandemie goed doorstaan. Vandaag (woensdag) kwamen er slechts twee besmettingen bij, waarmee het totaal op ruim tienduizend coronagevallen kwam te staan.

Vanzelfsprekend gelden er rondom en tijdens de wedstrijden strenge maatregelen. Behalve dat er geen fans welkom zijn, mogen spelers doelpunten niet vieren en geen handen schudden. Voorafgaand wordt de temperatuur bij spelers en stafleden ook opgenomen. De spelers is zelfs gevraagd om praten te vermijden. Dat maakt het mogelijke competitiedebuut van Veldwijk nu al bijzonder. In januari verruilde hij Sparta voor de Zuid-Koreaanse kampioen. Hij speelde al wel mee in het Aziatische Champions League-duel met Sydney FC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen