Twente heeft seizoenstekort van twee miljoen door corona

7 mei 2020, 08:09

FC Twente komt dit seizoen in de rode cijfers door de uitbraak van de coronacrisis. De Tukkers stevenden juist af op een quitte-situatie, maar moeten aan het einde van dit voetbalseizoen een beroep doen op de reserves. Mede daarom gaat een renovatie van het veld voorlopig niet door.

Dat laat algemeen directeur Paul van der Kraan weten tegenover TC/Tubantia. "We missen nu de inkomsten van vier thuiswedstrijden, de horeca, merchandising, de interland van het Nederlands elftal gaat niet door en we hebben door de week geen activiteiten in het stadion", noemt hij als financiële dompers op voor FC Twente. Toch komt de club niet in liquiditeitsproblemen, omdat er een aardig spaarpotje ligt.

Lees ook'Strop van dik tien miljoen euro dreigt voor FC Twente'

Wel is uit financiële voorzorg een renovatie aan de Grolsch Veste uitgesteld. Er zou een nieuwe onderlaag op het veld komen, met een nieuwe veldverwarming. "Maar dat is op dit moment een te grote uitgave", stelt de algemeen directeur. Van der Kraan verwachtte eerder al een verlies van zo'n tien miljoen euro als er in 2020 helemaal niet meer met publiek gespeeld gaat worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen