Bosz bereidt Bayer-spelers voor op spelen in leeg stadion

7 mei 2020, 09:27

Peter Bosz probeert Bayer Leverkusen zo goed als mogelijk voor te bereiden op het spelen in lege stadions. De oefenmeester trainde met zijn ploeg daarom bewust in de eigen BayArena en deed dat in wedstrijdkleding. "En ook met de galm van een leeg stadion. Want dat is totaal anders dan met publiek."

Dat vertelt Bosz tegenover het Algemeen Dagblad. De coach zegt uit te kijken naar de herstart van de Bundesliga. "Positief dat we weer mogen. En ook een hoopvol signaal in bredere zin", stelt de oefenmeester van Bayer Leverkusen. Dat hervatten gaat overigens niet zonder slag of stoot: in totaal ligt er een draaiboek van 41 A4'tjes dat gebruikt moet worden rondom wedstrijden. De regels zijn streng.

Lees ook: Schreuder vindt snelle start Bundesliga fysiek 'onverantwoordelijk'

Er mogen bijvoorbeeld maximaal driehonderd mensen in de stadions zijn, de spelers worden tweemaal per week getest op het coronavirus. Het gebruik van sauna's en bubbelbaden is verboden, iedereen drinkt uit zijn eigen drinkfles en de spelers en staf verblijven in hotels waar andere mensen niet mogen komen. Er worden voor de wedstrijd geen handen geschut en bij uitwedstrijden gaat men in drie bussen naar het stadion toe. Ook moeten de spelers – en mensen in hun omgeving - nauwgezet noteren waar ze zijn geweest.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen