'Belgische bekerfinale begin nieuw seizoen als experiment'

7 mei 2020, 09:47

De Belgische bekerfinale wordt vermoedelijk nog wel gespeeld en wel aan het begin van volgend seizoen. De ontmoeting tussen Antwerp FC en het Club Brugge van Ruud Vormer (foto) moet als testcase dienen voor de rest van het seizoen, wat een week later in België achter gesloten deuren zou moeten beginnen. Het restant van dit seizoen is in principe klaar.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. De Belgische krant weet dat men achter de schermen in België positief is over de hervatting van de Belgische competitie per augustus, zij het wel achter gesloten deuren. Op 1 of 2 augustus moet de bekerfinale van dit seizoen worden gespeeld als testcase voor de rest van de competitie. Ook dan kan het Europese ticket worden verdeeld, dat de UEFA uiterlijk 3 augustus moet weten. Als Antwerp wint, gaat het naar Europa, anders is Charleroi de gelukkige, omdat Club Brugge al een Champions League-ticket heeft bemachtigd via de competitie. Wel zal ook de burgemeester van Brussel – voormalig Anderlecht-bestuurder Philippe Close – toestemming moeten geven voor het duel.

Lees ook: Belgische competitie lijkt ten einde

"De curve moet helemaal omlaag zijn en het moet achter gesloten deuren", schetst viroloog Marc Van Ranst twee belangrijke voorwaarden voor het spelen van de bekerfinale begin augustus. In België wil men de nieuwe competitie zo snel mogelijk starten, vanwege het volle speelschema. Dat het eerst zonder fans gebeurt, neemt men daarbij op de koop toe. "We zullen weinig wedstrijden midweeks kunnen plannen en zouden daarom in augustus willen beginnen", aldus Pro League-voorzitter Croonen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen