Overname AS Roma door coronacrisis voorlopig van de baan

7 mei 2020, 11:19

De coronacrisis heeft mogelijk vervelende gevolgen voor AS Roma. De club stond voor een overname door The Friedkin Group, maar dat bedrijf heeft sinds de coronacrisis niets meer van zich laten horen. Alleen de autoriteiten moesten nog toestemming geven voor zijn overname, maar die lijkt in elk geval voorlopig van de baan.

Dat schrijft Corriere dello Sport. In december kwamen beide partijen tot een akkoord van zo'n 780 miljoen euro, maar dat lijkt niet langer aan de orde voor die prijs. The Friedkin Group, een Amerikaans bedrijf, zou pas na 30 juni – als er meer duidelijkheid is over de gevolgen van de coronacrisis – weer om tafel willen, volgens het Italiaanse medium. De prijs voor de overname zou met zo'n 550 miljoen wel een stuk lager liggen.

Dat is slecht nieuws voor James Pallotta, de huidige eigenaar van Roma. Hij probeert al langere tijd van de club af te komen, maar moet nu nog langer blijven zitten én bijspringen. Door alle tekorten moet hij zo'n twintig miljoen euro bijpassen. Voor clubicoon Francesco Totti is het ook slecht nieuws: hij kan niet door één deur met de huidige president.

De aankondiging van destijds: 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen