"Levy werd in kofferbak afgevoerd omdat Van Gelder buiten stond"

7 mei 2020, 20:07

Net het succesvolle WK met het Nederlands elftal vervolgde Louis van Gaal zijn loopbaan bij Manchester United. De 68-jarige Amsterdammer was in de zomer van 2014 echter ook met een andere Engelse club in gesprek: Tottenham Hotspur. Bijna had Van Gaal zijn toekomst verbonden aan de club uit Londen, maar United toonde zich slagvaardiger en kwam met een betere financiële aanbieding.

In de podcast Een-tweetje met Yves van ondernemer Yves Gyrath vertelt Van Gaal onder meer over de afgeketste deal met Tottenham Hotspur. "Levy (eigenaar van Tottenham Hotspur, red.) is bij mij thuis geweest hier in Noordwijk en in de kofferbak afgevoerd, omdat Jack van Gelder buiten stond. Het duurde heel lang en hij gaf eigenlijk de kans aan Manchester United ook nog een bod uit te brengen", citeert De Telegraaf Van Gaal.

Een kleine twee jaar na zijn aanstelling op Old Trafford werd Van Gaal de laan uitgestuurd. De trainer had vlak daarvoor de FA Cup met United gewonnen. Mourinho, zijn oude assistent bij FC Barcelona, werd zijn opvolger. Achter de rug van Van Gaal om zou de Portugees zijn benaderd. Met de beschuldigende vinger wijst de Nederlander echter niet naar Mourinho. "Ik neem het Ed Woodward, mijn CEO bij Manchester United, veel meer kwalijk dan Mourinho. Woodward is in mijn ogen de kwade genius."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen