Transferweekje: Zoet, Varela, Lozano, Passlack en Sané

9 mei 2020, 15:17

Terwijl de wereld in de ban is van het coronavirus, draait op de achtergrond de geruchtenmachine verder. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

PSV-keepers

Het ging bij PSV deze week over de keepers. Jeroen Zoet komt terug van een verhuurperiode aan FC Utrecht en beschikt over een aflopend contract in 2021. Volgens het Eindhovens Dagblad hoeft hij ondanks zij nog eenjarige verbintenis niet te vertrekken. De vraag is of Zoet opnieuw de concurrentiestrijd aan wil gaan of kiest voor een definitieve transfer. Bij Union Berlin staat Zoet op een lijstje met onder andere Joël Drommel van FC Twente en Besiktas bekeek de goalie ook al eens. Een opvallend bericht kwam ook door vanuituit België: Het Nieuwsblad meldde dat PSV bij Anderlecht geïnformeerd had naar Hendrik Van Crombrugge. Hij zou beter in het profiel van nieuwe trainer Roger Schmidt passen. Het goed geïnformeerde ED deed het gerucht op z'n Belgisch af als zever. Gezien de aanstaande salarisverlagingen heeft PSV ook wel iets anders aan het hoofd.

{image[339696][right-half][]}Stoelendans onder de lat in de Eredivisie

Het ging overigens niet alleen in Eindhoven over keepers, ook bij veel andere Eredivisie-clubs ging het over doelverdedigers. Ajax heeft volgens het Portugese A Bola besloten om niet verder te gaan met Bruno Varela, zowel koop als huur was geen optie. En eerste keeper Andre Onana mag in elk geval niet voor een appel en een ei vertrekken. Bij Willem II is men op zoek naar [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367007/willem-ii-speelt-in-op-vertrek-van-transfervrije-wellenreuther/,_blank,een vervanger van de transfervrije Timon Wellenreuther], wiens naam viel bij zijn oude club Schalke 04. In de Duitse media gaf hij zelf aan nog geen keuze gemaakt te hebben en ook een langer verblijf in Tilburg als optie te zien. Daar houdt men bij Willem II voorlopig geen rekening mee. Vitesse [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367042/vitesse-en-pasveer-naderen-akkoord-over-nieuw-contract/,_blank,rekent] nog een jaar langer op de diensten van Remko Pasveer, terwijl Heracles Almelo met stand-in Michael Brouwer [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367107/brouwer-tekent-ondanks-gebrek-aan-speeltijd-bij-in-almelo/,_blank,verlengde]. En de naam van Drommel viel hierboven ook al: Twente hoopt met hem nog een éénjarig contract te verkopen, aldus TC/Tubantia

Engelse belangstelling Lozano

Hirving Lozano lijkt z'n langste tijd bij Napoli alweer te hebben gehad. Zijn naam keert telkens terug in het geruchtencircuit. De duurste PSV'er ooit kon in zijn eerste seizoen voor Napoli geen potten breken. Bovendien deed de trainerswissel hem geen goed. Gennaro Gattuso vindt de Mexicaan niet in zijn speelwijze passen. Everton werd beschouwd als favoriet, omdat daar Carlo Ancelotti aan het roer staat. De Italiaan haalde Lozano in de zomer nog naar Napels. Maar de concurrentie voor The Toffees wordt steeds groter. Arsenal en Tottenham Hotspur zijn niet de minste namen en bij dat rijtje heeft ook Manchester United zich gevoegd. Ten minste, dat beweert Corriere dello Sport. Volgens de Italiaanse krant is de belangstelling van United vooral te danken vanwege zijn marketingpotentieel in Mexico. Maar of dat de carrière van Chucky goed zal doen?

{image[335291][left-half][]}Grote schoonmaak Dortmund

Felix Passlack overleeft voorlopig een grote schoonmaak bij Borussia Dortmund. De toekomst van de aan Fortuna Sittard verhuurde rechtsback ligt nog open, meldt BILD. Hoe anders is dat voor een aantal grote namen. Zo staan Nico Schulz, Manuel Akanji en Mo Dahoud te koop. Schulz werd vorige zomer als grote aankoop gepresenteerd, maar blijkt de investering niet waard. Akanji is geen basisspeler en mag voor 25 à 30 miljoen euro verkassen. Dahoud is het eeuwige talent dat maar geen vooruitgang boekt. Voor wereldkampioenen Mario Götze en André Schürrle is helemaal geen toekomst meer. Götze heeft een aflopend contract en wil naar Italië of Spanje. Schürrle keert terug van een verhuur aan Spartak Moskou. Met zijn jaarsalaris van zeven miljoen euro is hij een van de grootverdieners. De kans bestaat dat Dortmund zijn contract verscheurt.

Haarscheuren tussen Barcelona en Rakitic worden groter

De verhoudingen tussen FC Barcelona en Ivan Rakitic staan op scherp. De 32-jarige middenvelder zit op de wip in Camp Nou, zo weet Dario Sport. Eerder werd al bekend dat Rakitic zich niet makkelijk naar de uitgang liet duwen, toen hij zei dat hij 'geen zak aardappelen was'. De relatie is sindsdien alleen maar slchter geworden, waardoor de kans groot is dat er een einde gaat komen aan de samenwerking die in 2014 begon. De middenvelder heeft nog een contract tot 2021 en gaat die waarschijnlijk niet uitdienen. De kans is groot dat de Kroaat naar Sevilla gaat, want dat is de enige club waar hij wel graag naartoe zou willen. Verder heeft de concurrent van Frenkie de Jong volgens Dario Sport geen oren naar een vertrek.

Megatransfer Sané

De coronacrisis ten spijt: er lijkt een mega-transfer te komen bij Bayern München. Der Rekordmeister is serieus bezig met de komst van Leroy Sané, met wie de Duitse koploper deze week volgens Bild een persoonlijk akkoord bereikte over een vijfjarig contract. Daardoor heeft men de interesse in Timo Werner laten lopen. Om de komst van de 24-jarige aanvaller helemaal in orde te maken, moet Bayern het nog eens worden met Manchester City. Volgens The Athletic zitten beide clubs niet ver meer uit elkaar, waardoor de eerste megatransfer van komende zomer op de rol lijkt te staan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen