Eredivisie met 20 clubs 'buitengewoon' onwenselijk

8 mei 2020, 15:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een Eredivisie met twintig clubs is voor de KNVB 'buitengewoon' onwenselijk. Dat onderstreept Harro Knijff (rechts op foto) na het door SC Cambuur en De Graafschap aangespannen kort geding. Beide clubs menen aanspraak te maken op promotie en zou de Eredivisie uit twee clubs extra moeten bestaan.

"Planningtechnisch is dat heel moeilijk. Eigenlijk onmogelijk. Het heeft nogal wat consequenties voor de Eerste Divisie, wat ze helemaal niet willen. Namelijk met achttien clubs spelen", zegt Knijff tegen FOX Sports. "Niet onbelangrijk: vanuit de veiligheid zijn er allemaal serieuze bezwaren. Het is niet te doen. Helaas. Er hoeft maar een kleinigheid te gebeuren en de planning loopt vast."

Lees ook: KNVB-advocaat: "Bestuur kristalhelder: het was een peiling"

Tijdens de zitting ging het veel over de peiling die de KNVB twee weken geleden deed. De rechter noemde de spelregels mistig. "Ik hoop dat ik de rechter duidelijk heb kunnen maken dat het heel helder was. Laat er geen misverstand over bestaan: schriftelijk en mondeling hebben we laten weten dat het een peiling betrof. De KNVB is van mening geweest die peiling mede te betrekken in de besluitvorming."

[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367094/cambuur-en-de-graafschap-meerderheid-brokkelt-af/,_blank,

Cambuur en De Graafschap: "Meerderheid brokkelt af"]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen