Cambuur en De Graafschap met goed gevoel huiswaarts

8 mei 2020, 15:53

SC Cambuur en De Graafschap houden een goed gevoel over aan het kort geding. Namens beide clubs voerde advocaat Dolf Segaar ruim een uur het woord in de rechtbank van Utrecht. "Ik denk dat we ook konden verdedigen waarom we dit besluit van de KNVB onrechtvaardig vinden, op basis van de reglementen die er liggen", reageert Cambuur-directeur Ard de Graaf.

"Bovendien heeft de KNVB zelf nog een regel toegevoegd, waarin staat dat de clubs nog niet twee keer tegen elkaar hebben gespeeld. Daar moet duidelijkheid over komen", stipt De Graaf aan in een reactie aan het Algemeen Dagblad. Volgens Segaar gaat het om een element dat clubs twee keer tegen elkaar gespeeld moeten hebben om tot promotie/degradatie te komen. Dat zou zonder een algemene ledenvergadering niet zomaar kunnen.

Lees ook: Cambuur en De Graafschap: "Meerderheid brokkelt af"

Voor De Graafschap-directeur Hans Martijn Ostendorp was de zitting een bevestiging. "Eric Gudde heeft voor de camera's van de NOS gezegd dat de KNVB een democratische vereniging is, die clubs vraagt om richting te geven. 'Als de meerderheid zegt: wij gaan naar links, dan gaan we niet naar rechts', waren zijn woorden. Ik vond het mooi dat de rechter daar vragen aan de advocaat van de KNVB over stelde. Hij zei: je hebt zestien clubs die voor promotie-degradatie zijn en negen clubs die zich hebben onthouden van de stemming. Eigenlijk kun je dan zeggen: 25 clubs zijn het niet eens met het besluit van de KNVB. Toen kreeg ik een glimlach van herkenning op mijn gezicht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen