Segaar: "Ik denk dat we momenteel een gelijke stand hebben"

8 mei 2020, 15:48

SC Cambuur en De Graafschap stonden vrijdag tegenover de KNVB in de rechtbank in Utrecht om het besluit dat de clubs niet promoveren, aan te vechten. De uitspraak van de rechter wordt op donderdag 14 mei verwacht. Advocaat Dolf Segaar is niet ontevreden over het verloop van het kort geding.

Tegenover het Algemeen Dagblad blikt de advocaat van Cambuur en De Graafschap terug "Volgens de KNVB kun je geen promotie-degradatieregeling toepassen, omdat niet alle wedstrijden zijn gespeeld. Wij zeggen juist: de competitie is beëindigd, vervolgens is er een ranglijst samengesteld en dat is de reguliere eindstand van de competitie", legt Segaar uit.

"Wat mijn gevoel is na afloop van dit kort geding? Ik hoorde journalisten zeggen – dat is dus niet mijn quote – dat we met 0-0 begonnen en na het kort geding met 2-0 voorstaan. Dat is niet helemaal zoals ik het zie", stelt Segaar. "Ik denk dat we momenteel een gelijke stand hebben. Wij vinden dat de reglementen van de KNVB niet goed zijn. Daarover moet een rechter zich buigen. Nu is het afwachten wat daar volgende week uitkomt. Een kort geding blijft toch een soort examen, waarbij je moet afwachten hoe dat door een rechter wordt gewaardeerd."

Lees ook: Cambuur en De Graafschap keren met goed gevoel huiswaarts

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen