CED-directeur Boele: "Iedere club doordrongen van de ernst"

8 mei 2020, 19:10

Het water kan de clubs in de Eerste Divisie aan de lippen komen te staan. In een speciaal statement luiden Het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG) en de Coöperatie Eerste Divisie (CED) de noodklok. CED-directeur Marc Boele legt uit.

Het te verwachten verlies wordt onder andere veroorzaakt doordat de baten 40% tot 50% zullen dalen, ondanks de eigen bezuinigingen van de clubs. Spelen zonder publiek betekent zeer slecht nieuws voor de clubs, weet Boele. "Op basis van de scenario's van het AG, zijn wij de afgelopen weken druk bezig geweest om samen met de BVO's de impact van de verschillende scenario's te bespreken. Met name de sponsorinkomsten, wedstrijdbaten en horecaopbrengsten lopen enorm terug. Iedere BVO in de Keuken Kampioen Divisie is inmiddels doordrongen van de ernst van de situatie."

Hij weet dat er vanaf 1 september waarschijnlijk zonder fans gespeeld zal worden. "Vooral het spelen zonder publiek is een grote financiële aderlating. Hoewel het de drijfveer van de Keuken Kampioen Divisie is om te allen tijde wedstrijden in het bijzijn van publiek te spelen, is het momenteel vanwege gezondheidsredenen en algemeen maatschappelijk belang nog niet verantwoord dit te realiseren. Hier volgen we uiteraard de adviezen en richtlijnen van de overheid. Daarnaast gaan wij de komende vier maanden er alles aan doen om in overleg met instanties en betrokkenen, toe te werken naar een herstart van de competitie op 1 september met het, dan wel deels, toelaten van publiek. Anders zijn de gevolgen voor de Keuken Kampioen Divisie desastreus."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen