FC Utrecht put hoop op bekerfinale uit oefenduel-lobby KNVB

9 mei 2020, 10:21   Bijgewerkt: 9 mei 2020, 10:27

FC Utrecht heeft steeds meer hoop gekregen op het toch nog spelen van de bekerfinale. De KNVB liet weten te gaan lobbyen voor oefenwedstrijden in de maand augustus en dat is voor de Domstedelingen reden tot hoop. "Een belangrijke richtlijn van de UEFA is dat er alles en dan ook alles aan gedaan moet worden om de cupfinals te spelen", vertelt Jordy Zuidam.

Dat laat de technisch directeur van FC Utrecht weten. "Op het moment dat je met alle partijen in oplossingen gaat denken, zijn wij ervan overtuigd dat er een oplossing te vinden is voor de bekerfinale", stelt Zuidam. Het nieuws dat de KNVB hoopt om oefenwedstrijden te mogen spelen in augustus, is een bemoedigend signaal.

Lees ookToornstra staat open voor bekerfinale begin volgend seizoen

"Dan kunnen we ook een bekerfinale spelen", stelt Zuidam. Via die route zou FC Utrecht op sportieve gronden alsnog een Europa League-ticket kunnen bemachtigen. Tot en met 3 augustus mag de KNVB Nederlandse ploegen inschrijven, daarvoor moet er dus gespeeld worden. In dat scenario zet men in België bijvoorbeeld ook in. "Daar geloven onze advocaten in en we zullen strijden tot het eind om die rechtvaardigheid te halen." Dat gebeurt in eerste instantie vermoedelijk middels protest bij de UEFA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen