Bulthuis aan de bak in Zuid-Korea: "Gevoel is onbeschrijfelijk"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

9 mei 2020 – Dave Bulthuis (op archiefbeeld) was vrijdagavond een van de eerste Nederlandse voetballers die weer in competitieverband aan de bak mocht. Met Ulsan Hyundai won hij met liefst 4-0 van Sangju Sangmu en de verdediger genoot dan ook volop. "De afgelopen tijd was best pittig omdat je ver weg bent van familie en vrienden, maar het was het wachten waard."

Bulthuis aan de bak in Zuid-Korea: "Gevoel is onbeschrijfelijk"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "We hebben de laatste weken oefenwedstrijden gespeeld en gelukkig gewoon doorgetraind", schetst hij de situatie. "Bij ons is er eigenlijk maar weinig veranderd. We trainden gewoon in groepsverband en werden dagelijks twee of drie keer getest. Daardoor merkte ik er gelukkig maar weinig van. Korea heeft het goed aangepakt, in mijn ogen."

Lees ookBlessure zet streep door bijzonder debuut Veldwijk in Zuid-Korea

Dat er eindelijk weer een wedstrijd op de rol stond, zorgde wel voor opluchting bij Bulthuis. "Competitiewedstrijden brengen extra spanning met zich mee, de druk is hoger. Dat is iets waar je als voetballer voor leeft. Het maakt niet uit hoe veel ervaring je hebt, zo'n eerste wedstrijd na tijden is altijd leuk. Je voelt je als een kind zo blij. Het gevoel is onbeschrijfelijk."

Met de 4-0 zege als goede start, wil Bulthuis ditmaal kampioen worden, aangezien het vorig seizoen op doelsaldo mis ging. Door het coronavirus krijgt hij in elk geval voor even veel aandacht. "Het zou leuk zijn als iedereen nu de K-League gaat volgen. Van collega's uit Nederland krijg ik in ieder geval leuke reacties."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd