'Uitploeg wint in Duitsland als er toch fans naar het stadion gaan'

9 mei 2020, 14:48

In Duitsland hebben ze een bijzondere regel bedacht om te voorkomen dat er alsnog supporters naar het stadion komen bij de hervatting van de (2.)Bundesliga. Ondanks dat er geen fans mogen zijn bij de duels, is men bang dat er buiten het stadion fans samenkomen. Om dat te voorkomen is de regel bedacht dat wanneer dat gebeurt, de zege naar de uitploeg gaat.

Dat bevestigt Fredi Bobic, de huidige sportief directeur van Eintracht Frankfurt tegenover ESPN, terwijl Bild eerder ook al schreef dat zo'n maatregel aan de hand zou kunnen zijn. Bobic heeft de achterban van Eintracht Frankfurt dan ook laten weten dat het niet naar de thuiswedstrijden van Eintracht Frankfurt moet komen, omdat deze regels er zijn en ook streng worden nageleefd.

Lees ook: Instructies voor Duitse clubs rondom wedstrijden: alleen juichen

"De fans zijn slim genoeg om dat op te volgen", aldus Bobic. "Ze hebben de afgelopen weken laten zien zich goed aan afspraken van de overheid te houden. Dus we zijn er van overtuigd dat de fans niet komen opdagen bij het stadion." Eintracht staat momenteel op de twaalfde plaats in de Bundesliga.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen