Kompany: Van Dijk is de beste PL-verdediger aller tijden

9 mei 2020, 19:35

Mooie woorden van Vincent Kompany voor Virgil van Dijk. De Belgische verdediger én assistent-trainer van Anderlecht vindt de sterkhouder van Liverpool en het Nederlands elftal de beste verdediger die ooit in de Engelse competitie heeft rondgelopen.

Hij verkiest de Oranje-captain in gesprek met Sporf boven sterren als John Terry en Rio Ferdinand. "Die jongens hebben een hele lange periode in de competitie gespeeld, maar de signalen die Van Dijk afgeeft in zijn laatste paar seizoenen, maken het zo duidelijk dat als hij eerder naar de absolute top was gegaan, hij nog verder zou zijn." Kompany doelt daarmee op de loopbaan van Van Dijk, die via Willem II, FC Groningen, Celtic en Southampton uiteindelijk tot een basisplaats bij Champions League-winnaar Liverpool leidde. Ten tijde van zijn transfer naar Anfield was Van Dijk 'al' 26 jaar oud.

Toen Van Dijk in de winter van 2018 naar Liverpool vertrok, zag Kompany dat de koploper van de Premier League plots een stuk zekerde oogde. "Het Liverpool voordat Van Dijk er was en het Liverpool nadat Van Dijk kwam is een compleet andere ploeg. Daarom kies ik hem als beste verdediger uit de Premier League ooit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen