Clubarts Hoffenheim wil meer spelregels tijdelijk aanpassen

9 mei 2020, 19:38

Ingooien in plaats van hoekschoppen, alleen indirecte vrije trappen en bij het eerste het beste contact meteen affluiten. Dat zijn de maatregelen die clubarts Thomas Frölich van 1899 Hoffenheim wil nemen bij de hervatting van de Bundesliga. Hij kijkt met enige vrees naar volgende week zaterdag, als de competitie weer hervat wordt.

In gesprek met BILD laat hij weten dat het de bedoeling is dat zo min mogelijk spelers met elkaar in contact komen. Hij is blij met het DFL-plan, waarin staat hoe spelers en andere prominenten zich moeten gedragen op het veld. "'Een heel goed document. We moeten rekening blijven houden met het virus, het kan nog maanden duren totdat er een vaccin is."

Lees ook: Instructies voor Duitse clubs rondom wedstrijden: alleen juichen

De internationale spelregelorganisatie IFAB heeft daarnaast ook besloten dat er vijf keer gewisseld mag worden, maar Frölich hoopt dat er nog andere aanpassingen doorgevoerd worden. "Als ik te nauw lichamelijk contact heb met een speler, heb ik als arts een klein probleem. Na een overtreding moet een speler een collega ook niet meer overeind helpen. 'Sorry' zeggen volstaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen