Van Gaal: "Die toestand ontstond omdat Cruijff mij niet zag zitten"

10 mei 2020, 09:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal staat in zijn nieuwe boek 'LvG' uitgebreid stil bij de Cruijff-revolutie bij Ajax. Via de rechtbank voorkwam Johan Cruijff destijds in 2012 de aanstelling van Van Gaal als directeur van de Amsterdammers. Het betekent echter niet dat de liefde met Ajax bekoeld is.

"Bij Ajax vierde ik mijn eerste successen en mijn leven is vanaf mijn jongste jaren doordesemd geweest met Ajax - dat gaat er nooit meer uit", zegt Van Gaal tegen het Algemeen Dagblad. "Die hele toestand ontstond omdat Johan Cruijff mij niet zag zitten. Voor de goede orde: dat mocht hij vinden, want iedereen heeft recht op zijn mening. Maar het kwalijke is dat mijn imago in die tijd doelbewust is beschadigd door een bepaalde hoek van de media."

Lees ook: Van Gaal kritisch: "Frenkie nog niet tot zijn recht gekomen"

Van Gaal vindt dat hij werd weggezet als 'valsspeler' en 'baantjesjager'. "Terwijl het pas vals en slap was geweest als ik niet thuis had gegeven. Voor het geld deed ik het niet, want ik verdiende bij Bayern München tien keer zoveel. Ik wilde dit echt doen uit clubliefde. Ik wilde er bovenop zitten bij Ajax, elke dag, invloed uitoefenen, mensen inspireren, beslissingen nemen. Het werd een korte, nare periode. Al moet ik zeggen dat ik door die zwartmakerij en het geruzie nog wel het Nederlands elftal en Manchester United heb kunnen doen, omdat ik dus een vrij man was. Zo zie je maar: elk nadeel heeft zijn voordeel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen