'Forsere salarismaatregelen Real en Barça op komst'

10 mei 2020, 09:50

Real Madrid denkt aan meer ingrijpende salarisverlagingen. De afgesproken tien tot twintig procent lijkt onvoldoende en is er voor het nieuwe seizoen sprake van een verlaging van dertig procent. Ook FC Barcelona en andere La Liga-clubs zitten in een vergelijkbare situatie.

Dat schrijft AS. De Madrileense sportkrant schrijft dat Real over dit seizoen in het beste geval 165 miljoen euro misloopt. De uitgaven zijn echter enorm: 741 miljoen euro. De Koninklijke kan daarom niet anders dan kosten besparen. Aan de A-selectie betaalt de club 283 miljoen aan salarissen. Met een verlaging van dertig procent kan Real 85 miljoen euro besparen. Dit kan oplopen tot honderd miljoen als dezelfde maatregelen worden getroffen bij reserveploeg Real Madrid Castilla.

Rivaal Barcelona loopt ook miljoenen mis. De Catalanen zien dit seizoen 120 tot 140 miljoen aan hun neus voorbij gaan. Voor komend seizoen valt de begroting 250 miljoen lager uit. Een van de maatregelen is het mes zetten in het totale salarishuis. Barça is naar verluidt genoodzaakt dit terug te brengen van 680 miljoen naar ongeveer 450 miljoen euro.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen