Flekken past voor rol als bankzitter: "Twee jaar iets te lang"

10 mei 2020, 11:17

Mark Flekken wil SC Freibrug verlaten als hij komend seizoen opnieuw tweede viool moet spelen. Echter is nog onduidelijk wat met Alexander Schwolow gebeurt. Hij is normaliter eerste doelman van de Bundesliga-club. "Als hij blijft, dan wil ik wel een stap gaan maken ergens naartoe", is de 27-jarige Flekken duidelijk.

Dit seizoen stond Flekken vanwege een blessure van Schwolow negen duels op rij onder de lat. Verder houdt de Limburger de bank warm. "Twee jaar op de bank, uitgezonderd van die reeks wedstrijden, dat is op deze leeftijd iets te lang. Op een gegeven moment wil ik mijn wedstrijden gaan meepakken over een langere periode, zodat ik niet stil kom te staan in mijn eigen ontwikkeling", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik zit in de goede leeftijd voor een keeper: midden, eind twintig. Dat is de toptijd voor een keeper, zeggen ze altijd. Ik hoop dat jullie nog veel meer van mij gaan zien en dat het beste nog gaat komen."

Flekken verliet al op jonge leeftijd het Neerlandse voetbal. Na Roda JC beproefde hij zijn geluk in Duitsland. Daar stond Flekken onder contract bij Alemannia Aachen, Greuther Fürth en MSV Duisbrug. De laatste twee jaar is hij actief in de Bundesliga als reservedoelman van Freiburg. Zou een terugkeer naar Nederland nu niet wat voor hem zijn? "Ik ben op mijn zestiende vertrokken en nooit meer teruggekomen. Ik zou het op zich wel zien zitten, maar het hangt van heel veel factoren af. Ik heb me er in ieder geval niet voor afgesloten, om het zo maar te zeggen. We zullen zien wat de toekomst brengt. Eerst gezond blijven de komende periode, al het andere komt daarna wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen