Hofland kijkt uit naar herstart Bundesliga, maar houdt hart vast

10 mei 2020, 16:42

Net als iedere andere voetballiefhebber kijkt Kevin Hofland uit naar de herstart van de Bundesliga. Duitsland is het eerste grote Europese voetballand waar sinds de uitbraak van de coronacrisis weer gevoetbald wordt. Hofland is van plan op televisie geregeld een wedstrijd mee te pikken.

"Maar ik houd mijn hart wel een beetje vast moet ik eerlijk zeggen", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Bij [a,https://m.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367158/positieve-coronatesten-zetten-streep-door-dynamo-hannover-96/,_blank,Dynamo Dresden] hoor je nu alweer verhalen over besmettingen. Ik hoop van harte dat het hierbij blijft. Alleen is dat natuurlijk maar zeer de vraag. En waar ik me ook wel enigszins zorgen om maak, is de fysieke gesteldheid van spelers na maanden zonder groepstraining. Ik vrees toch dat we de komende weken behoorlijk wat blessures gaan zien in Duitsland, nu in korte tijd veel wedstrijden gespeeld moeten worden."

Komende zaterdag hervat de Bundesliga. De wedstrijden in Duitsland zullen voorlopig achter gesloten deuren worden gespeeld. In zijn PSV-tijd speelde Hofland twee keer in een leeg stadion. "Heel onwerkelijk is dat, aan je warming-up beginnen als er geen mens op de tribune zit. Tijdens de wedstrijd mis je het publiek ook echt. Je eigen fans vanzelfsprekend, maar ook die van de tegenpartij. Die geven je toch net een stukje extra adrenaline. Ik ben benieuwd hoe de spelers het gaan ervaren, wekelijks in een leeg stadion spelen. Zoals ik ook benieuwd ben of de tv-kijkers er massaal voor gaan zitten. Ik geloof niet dat ik er voor thuis zal blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen