Van Hanegem: 'Hugo de Jonge draait clubs de nek om'

11 mei 2020, 10:01

Willem van Hanegem vindt dat Hugo de Jonge het betaald voetbalclubs 'de nek omdraait' om zijn recente uitingen. Het Feyenoord-icoon stelt dat de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verschillende gezichten laat zien in zijn verhalen over het profvoetbal. Afgelopen week gaf De Jonge aan dat het nog een jaar kan duren voor er weer met publiek gespeeld kan worden. 

Dat schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. 'Het is allemaal zo krom. Minister Hugo de Jonge, het schijnt een Feyenoorder te zijn, roept in de maand dat clubs in het Nederlandse betaald voetbal proberen seizoenkaarten te verkopen en sponsors proberen te behouden, dat er pas weer publiek mag komen kijken als er een vaccin is. En vervolgens zegt hij erbij dat het nog best een paar jaar kan duren. Zo draai je de clubs echt de nek om. Ik ben blij als de bal weer rolt, helaas eerst maar zonder publiek.'

Lees ookVoetbal pas bij coronavaccin: "Jaar of langer is reëel"

Een datum kon De Jonge niet geven voor het weer organiseren van evenementen met publiek, waaronder bijvoorbeeld ook festivals, concerten en andere grote bijeenkomsten vallen. "Dat kan eigenlijk pas weer als er een vaccin is, en niemand weet hoelang dat gaat duren. We hopen natuurlijk snel, maar een jaar of langer is heel reëel", zei De Jonge destijds.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen