Van Rijn geeft geen garantie dat alle BVO's coronacrisis overleven

11 mei 2020, 13:53

Interim-minister Martin van Rijn kan niet garanderen dat alle betaald voetbalclubs de coronacrisis gaan overleven. De clubs krijgen een grote financiële tik van de gevolgen van het coronavirus. "We zeggen van de hele samenleving dat die anders zal zijn na de coronacrisis. Dat zal dan ook wel voor het voetbal gelden."

Dat vertelt Van Rijn tegenover De Telegraaf. Helemaal als er geen publiek bij voetbalwedstrijden mogen zijn, wordt het moeilijk om te overleven. PSV gaf vandaag (maandag) te kennen dat het dertig miljoen euro scheelt als er een jaar niet meer met fans gespeeld mag worden. "Zolang er nog geen vaccin is, moet je enorm opletten met het toelaten publiek", aldus Van Rijn, die nogmaals onderstreept dat de overheid niet zomaar de beurs gaat trekken.

Lees ook: KNVB werkt wél aan plan om overheidssteun te vragen

"Je kan pas over geld praten, als zo'n anderhalvemeter-plan er ligt", aldus Van Rijn. "Dat vind ik nog veel te vroeg. Daar ben ik nog helemaal niet aan toe." De KNVB werkt achter de schermen aan een plan om die overheidssteun aan te vragen. "Als een sector open wil, omdat er anders geld wordt gemist, moet er worden nagedacht over hoe dat te organiseren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen