'Sparta Rotterdam neemt transfervrije Thy over van PEC Zwolle'

11 mei 2020, 14:47   Bijgewerkt: 11 mei 2020, 14:52

Niet Duitsland, maar Rotterdam lijkt de nieuwe bestemming van Lennart Thy te worden. De transfervrije spits van PEC Zwolle gaat Sparta Rotterdam van nieuwe opties voorzien voorin. Eerder nog leek hij op weg naar Hamburger SV, maar als er niks geks gebeurt, dan blijft hij actief in de Eredivisie.

Dat schrijft ELF Voetbal althans, waarna ook het Algemeen Dagblad en RTV Rijnmond met het nieuws naar buiten kwamen. De laatste plooien worden vermoedelijk vandaag al platgestreken, waarna de presentatie snel zal volgen. Voorin kunnen De Kasteelheren wel wat versterking gebruiken: Halil Dervisoglu (Brentford) en Lars Veldwijk (Jeonbuk Hyundai) vertrokken in de winterstop al, terwijl Ragnar Ache (Eintracht Frankfurt) en Joël Piroe (PSV, was gehuurd) vertrekken voorin. Eerder werd Michaël Heylen (FC Emmen) al transfervrij aangetrokken.

Thy kende vorig jaar na de winterstop als aanwinst en begin dit seizoen – als aanvoerder - nog een erg goede start, maar werd het steeds minder in Overijssel. Hij was zijn basisplaats reeds verloren en kreeg daarom geen nieuwe aanbieding van de club. In de winter zou hij interesse uit Thailand nog hebben afgewimpeld, wat het extra zuur maakt voor PEC. In totaal speelde hij 43 officiële duels voor de Eredivisie-club, waarin hij zeventien maal scoorde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen