Collectief akkoord over salarisverlaging bij Ajax

11 mei 2020, 19:29   Bijgewerkt: 11 mei 2020, 21:38

De Ajax-spelers leveren samen met de technische staf en de directie salaris in. Daley Blind bevestigt dit namens de Amsterdamse spelersraad. Naast Blind behoren ook André Onana, Klaas-Jan Huntelaar, Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico, Joël Veltman en Dusan Tadic tot de spelersraad van Ajax. Voor hen is het een logische maatregel. "Wij zijn solidair. De club loopt in deze zware tijd hoe dan ook vele miljoenen mis", aldus Blind.

"Daarover hebben we gesprekken gevoerd. Wij vinden het als spelersgroep vanzelfsprekend ook een bijdrage te leveren", laat Blind weten aan onder andere Voetbal International. Dit akkoord volgt een paar dagen na de aanbevelingen van werkgeversorganisatie FBO en spelersvakbonden VVCS en ProProf. Vanuit de organen kwam het advies om tot een collectieve salarisverlaging te komen.

Lees meer: akkoord vakbonden spelers en clubs: solidair inleveren

Onbekend is hoeveel Ajax bespaart met deze loonsverlaging. Volgens De Telegraaf wordt nog verder bekeken naar hoe lang deze maatregel geldt. Gaat het om de maanden maart, april, mei en juni of voor de periode totdat er weer publiek welkom is?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen