Erevoorzitter Cambuur: "Gudde totaal ongeschikt, soort autist"

11 mei 2020, 19:51   Bijgewerkt: 12 mei 2020, 09:42

De emoties zijn nog steeds aanwezig bij SC Cambuur. Erevoorzitter Ype Smid neemt geen blad voor de mond als het gaat om de KNVB-directie. Hij spreekt harde taal over Eric Gudde en Jean-Paul Decossaux. Zij besloten Cambuur en De Graafschap niet te laten promoveren.

"Die Decossaux heb ik een paar keer gezien op televisie met die Hans van Breukelen, ik weet niet wat die gast daar uitvoert allemaal. En die Gudde is totaal ongeschikt voor dienst. Een soort autist, die niet te bereiken was", zegt Smid tegen Omrop Fryslân. "Zelfs na die tijd niet. Als je zo'n besluit neemt, moet je er ook voor staan. Het is één grote farce, deze man."

Lees ook: 'Steun voor Gudde brokkelt af

Smid vindt dat de KNVB voor het besluit contact had moeten zoeken met Cambuur, De Graafschap, RKC Waalwijk en ADO Den Haag. "Als directeur van de KNVB betaald voetbal verdient dit aan alle kanten de schoonheidsprijs niet. Ik snap ook wel dat je het nooit goed had kunnen doen, maar in de aanloop er naartoe waren er formeel en informeel momenten om meer draagvlak te creëren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen