VVV-directeur Bogers rekent op solidariteit bij grote clubs

12 mei 2020, 07:58

VVV-Venlo-directeur Marco Bogers vindt dat de Nederlandse clubs heel snel solidair met elkaar moeten worden. Hij stoort zich aan zijn collega's, die alles behalve solidariteit hebben getoond de laatste weken in interviews, uitingen en overleggen. "Een promotie/degradatie-regeling is belangrijk, maar niet het belangrijkste. Het gaat over het overleven van het Nederlands betaald voetbal."

Dat vertelde hij tijdens het L1-programma Avondgasten: Corona in Limburg. Niet alleen is het belangrijk om als clubs te overleven, ook is er eensgezindheid nodig om overheidssteun aan te vragen. Al rekent Bogers ook op financiële hulp van de grote clubs. "Ze weten dat ze volgend jaar weliswaar wat minder transferinkomsten hebben, maar wél degelijk transferinkomsten hebben én Europese gelden gaan verdienen. Die zou je natuurlijk anders moeten verdelen, net als tv-gelden. Daar wordt vanuit Den Haag ook op gedoeld."

VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff zei onder andere dat hij vooral ruziënde clubs zag, maar geen overkoepelend plan of solidariteit. Aan een plan wordt op de achtergrond wel gewerkt, de solidariteit kan en moet echter beter. "Je mag wat meer verwachten van de grotere clubs, die al jaren een voorsprong hebben als het gaat om transferinkomsten, Europese gelden en grotere stadions", aldus Bogers. 

Lees ook: Alarmfase 1 bij FC Groningen: nu al vijf miljoen schade verwacht

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen